Maatregelen rondom corona

De praktijk is gewoon open voor face-to-face-gesprekken. In overleg met je behandelaar kun je ook gesprekken laten plaatsvinden via beeldbellen. 

Psychische klachten gerelateerd aan corona

Corona heeft ieders leven in meer of mindere mate geraakt. We hebben het te doen met onzekerheid, veranderende richtlijnen en beperkingen in vrijheid. De een reageert daar anders op dan de ander. Sommigen ervaren de rust als prettig, waar anderen zich eenzamer voelen dan ooit. Er zijn mensen die herstellen van hun overbelastingsklachten, terwijl andere mensen zich juist extra gespannen of somber. Allemaal verschillende reacties op iets wat in ons leven is opgedoken en waarop we maar beperkt invloed hebben. Het is in ieder geval helemaal niet vreemd als je leven erdoor op zijn kop staat en je hier last van hebt. Bijvoorbeeld doordat het hele gezin plotseling thuis zit en de frustraties daardoor oplopen. Misschien mis je je hobby's, vrienden, eigen ruimte en tijd. Of ben je bang dat jij of een van je dierbaren corona krijgt. Of ben je door corona mensen kwijtgeraakt of je werk kwijt. Of maakt dat thuiswerken het juist heel lastig om je grenzen te bewaken waardoor werk en privé niet meer te onderscheiden zijn en je je overbelast gaan voelen.

 

Kortom, door de huidige situatie kan het heel goed zijn dat je psychische klachten ervaart. Dan is het verstandig dit niet te lang te laten liggen en aan de bel te trekken bij je huisarts. Die kan met je meekijken wat er nodig is. Zo kan het zijn dat je bij de praktijkondersteuner terechtkomt voor gesprekken of een E-healthmodule of naar een psycholoog wordt verwezen. In dat laatste geval, ben je bij ons aan het goede adres.

 

Is de stap tot gesprekken nog te groot? Dan bieden wij ook de optie om kosteloos en vrijblijvend een account te krijgen in de app die wij gebruiken (ACT-guide). Je kunt dan onbegeleid en zonder dat wij zien wat je met de oefeningen doet, toch wat handvatten krijgen in het omgaan met psychische klachten. Zo kunnen we algemene modules bieden, maar ook een module specifiek gericht op het omgaan met de huidige situatie door corona. Interesse? Neem dan contact op via het contactformulier of meld je hier aan.